Smarta högtalare

Smart Högtalare Photo by Thomas Kolnowski on Unsplash

En smart högtalare, dvs en högtalare som lyssnar på och agerar på din röst, kan bli en central punkt i en bättre hemmabioupplevelse. Idag kan smarta högtalare (Alexa, Google Assistant, Siri) styra många delar av ditt hem. Du kan styra musik, tv, belysning, mörkläggning och mycket mer med enkla röstkommandon.

Ett begrepp som blivit allt vanligare är smarta hem. Det smarta hemmet handlar om att använda modern teknik för att förenkla livet i hemmet och göra livet lite enklare för de som bor där med hjälp av tjänster och produkter

Siri, Google Assistant, Alexa är alla aå kallade assistenter som kan hjälpa dig och din familj med en del saker i hemmet. Sätta ett alarm, stänga av dina smarta lampor, spela upp musik från din favorittjänst, läsa upp nyheter anpassade efter dina intressen osv.

Alla dessa assistenter finns även paketerade som smarta högtalare. Tanken med en smart högtalare är att du ska kunna ge den kommandon och att den ska svara på dessa. Egentligen är en smart högtalare bara en talstyrd dator som förstår hyfsat bra vad du säger och som agerar på det du säger. Många undrar om dessa högtalare hör allt man säger i hemmet? Enligt tillverkarna så gör de inte det, och de sparar bara det som du specifikt säger till dem. För att en smart högtalare ska börja lyssna måste du aktivera den med ett kommando. ”Hej Siri”, ”Hej Google”, ”Alexa” exempelvis, det som kommer efter det tolkar den som ett kommando. Högtalare och smarta assistenter brukar göra ett ljud när de ”slutar lyssna”.

Smarta högtalare på Amazon.se

Senast uppdaterad