Projektorer

Sony Projektor Hemmabio

Ett alternativ till en TV som skärm i en hemmabio kan vara en projektor. En projektor projicerar bilden på en skärm eller vägg och du kan få en större bild än vad du kan få på en TV-apparat. Tänk på att likväl som att välja din projektor med omsorg, välj även din projektorduk med omsorg.

Tips när du ska välja projektor

  • Vad är din budget? - Projektorer för hemmabio finns i alla prisklasser. Det finns nästan ingen gräns för vad du kan lägga på en projektor.
  • Vilken upplösning behöver du? - Idag finns det 4K-projektorer, standard tidigare för hemmabio-projektorer har varit 720p och 1080p.
  • Tänk på ljusstyrka och kontrast - I slutänden är det nog bildkvaliteten som avgör. Testa olika projektorer och se hur ljusstyrka och kontrast spelar in för de behov du har.
  • Antalet ingångar - Vad ska kopplas till projektorn? Reciever, TV-spel. Ofta är projektorer sparsmakade med ingångar då projektorer för hemmabio med fördel kopplas till en reciever/surroundförstärkare där det finns fler ingångar att använda.
  • Vilken teknik föredrar du? - Det finns LCD- och DLP-projektorer. LCD är mer ljusstark medan DLP har bättre svärta, så det är lite avhängigt vilken miljö du ska montera din projektor i.
  • Hur vill du placera din projektor? - De flesta projektorer är anpassade för att monteras på vägg eller i tak. Man kan även placera en projektor på ett bord eller i en hylla. Avståndet från projektorduken påverkar storleken på bildytan och är olika för olika projektorer.

Projektor på Amazon.se

Produkter (69 st)

Sida 1 av 3

Varumärken

Senast uppdaterad